12 Δεκ 2010

Αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες | Top 5


Αν υπάρχει μία γιορτή, ιδανική για άραγμα στο σπίτι, τότε αυτή, δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα. Ζεστασιά, γαλήνη, κλίμα αγάπης και «οικογενειακές» στιγμές. Φυσικά αυτό το σκηνικό, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την κινηματογραφική βιομηχανία. Σας παρουσιάζω λοιπόν το προσωπικό μου Top 5, με ταινίες με χριστουγεννιάτικο… αέρα!





Νούμερο 5 – Home Alone (1990)
Ναι το ξέρω το έχετε χιλιοδεί. Θα το ξαναδώ, μόνο αν τεθεί δίλημμα να το προτιμήσω από το Παναθηναϊκός – Ρούμπιν Καζάν. Μιλάμε όμως για την πιο all-time classic ταινία, που μυρίζει παιδικά χρόνια και Χριστούγεννα. Ο 8χρονος Κέβιν ξεμένει στο σπίτι του, όταν η οικογένεια του φεύγει στη Γαλλία για χριστουγεννιάτικες διακοπές και τον ξεχνάει! Δύο κλέφτες μπαίνουν στο σπίτι του, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, με αντίπαλο τον Κέβιν. (δεν ξέρω γιατί το ξαναείπα το στόρυ). Μεγαλώνοντας, έμαθα ότι τα πράγματα στην ζωή του Μαλκόλεϊ Κάλκιν (που υποδύεται τον Κέβιν), δεν κύλησαν και τόσο… χριστουγεννιάτικα. Κρίμα.
Νούμερο 4 – Edward Scissorhands (1991)
Tim Burton – Johnny Depp. Η απαρχή μίας μεγάλης συνεργασίας (άλλες 6 από τότε), η δημιουργία μίας πανέμορφης ταινίας. Μήνυμα; Επειδή κάποιος είναι διαφορετικός, δεν στερείται καλοσύνης και τρυφερών συναισθημάτων. Η ερμηνεία του Depp, το κινηματογραφικό ειδύλλιό του με την Winona Ryder και το χιονισμένο τοπίο. Όσες φορές και να το δω, παραμένει πρωτότυπο!
Νούμερο 3 – Joyeux Noel (2005)
Μία πάρα πολύ προσεγμένη ταινία, με την ιστορία να διαδραματίζεται σε ένα, όχι τόσο χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Πρόκειται για πολεμική χριστουγεννιάτικη ταινία του Christian Carion με πρωταγωνιστές την Diane Kruger, τον Guillaume Canet και τον Gary Lewis, η οποία παρουσιάζει την παραμονή Χριστουγέννων του 1914, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο σκηνοθέτης Christian Carion μέσα από τα μάτια ενός άγγλου ιερέα, ενός φιλόδοξου γάλλου υπολοχαγού, ενός γερμανού τενόρου και μιας σοπράνο, σκηνοθετεί μια ταινία για αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους, ακόμα και όταν μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Χριστούγεννα = Αγάπη, doesn’t it;
Νούμερο 2 – Love Actually (2003)
Όχι δεν θα ντραπώ και θα το πω. Αγαπάω αυτήν τη ταινία. Μία από τις καλύτερες αμερικανικές χιουμοριστικές ρομαντικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας. Οκτώ ιστορίες αγάπης με φόντο το Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Λονδίνο, ένα θεότρελο soundtrack, δυνατό καστ (Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Emma Tompson) και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Θα μπορούσε να χάσει μόνο από το Νο1
Νούμερο 1 – The Nightmare Before Christmas (1993)
Δεν υπάρχουν λόγια. Είναι τόσα πολλά συναισθήματα, τόσες πολλές εικόνες συνδεδεμένες με αυτήν την ταινία. Θα δανειστώ, μία έκφραση, που είχα δει κάπου γραμμένη για αυτήν την ταινία. » Ο «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» αποτυπώνει τελικά το ταξίδι προς την πραγματική ευτυχία σε έναν σκληρό κόσμο, όπου το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να είναι ο εαυτός του.»
πηγή: neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου