Εκδηλώσεις


 • 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ένα μεγάλο party από το Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών 


Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους την Πέμπτη το βράδυ στο Motel De Luxe. Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτού του party. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε τις επιτυχημένες δράσεις μας! Ευχαριστούμε για την στήριξή σας!
 • 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Party υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο club Baraonda

Το καθιερωμένο πάρτυ πρωτοετών για ακόμα μια φορά με επιτυχία οργάνωσε ο ΣΥ.ΜΕ.Φ. στο club Baraonda στην οδό Τσόχα, παραπλεύρως του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι μεσσήνιοι πρωτοετείς, μετρώντας μόνο λίγο διάστημα διαμονής στην πρωτεύουσα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και διασκέδασαν μέχρι τις μικρές ώρες. Αυτή ήταν άλλη μία δράση του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών συμβολική όμως για την διοίκηση, καθώς ο ΣΥ.ΜΕ.Φ έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό θεσμός, αφού περνά 
από γενιά σε γενιά και υπάρχει μία φυσική συνέχεια.


   
 • 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
5η Ημερίδα με θέμα: "Νέοι & Οικονομική Κρίση"   Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία την 5η Ημερίδα του στις 11 Αυγούστου 2010 με θέμα: " Νέοι και Οικονομική Κρίση - Αδιέξοδα και Προοπτικές".
Το επίκαιρο αυτό θέμα ανέλυσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Αθανάσιος Κυριαζής.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω ανάλυσης παρουσιάστηκαν σύντομα οι προοπτικές ανάπτυξης που δίνονται στο τόπο από την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επένδυση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.- Costa Navarino).Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών βράβευσε την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για την μεγάλη αυτή επένδυση που δίνει πνοή στο νομό Μεσσηνίας.
Επίσης, όπως κάθε χρόνο βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτοι αριστούχοι μαθητές των λυκείων της Μεσσηνίας κατά τις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις.

 • 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Το μεγαλύτερο party της χρονιάς...

 Με το μεγαλύτερο party της χρονιάς αποχαιρέτησε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών το 2009. Μία χρονιά γεμάτη δράσεις και εκδηλώσεις έφτασε στο τέλος της! Το 2010 προμηνύεται ακόμα πιο δημιουργικό...
 • 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Party στο club "W"

 Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και άλλο ένα μεγάλο party του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία! Το club W, στην πλατεία Κολωνακίου, ανοίξε τις πόρτες του στους Μεσσήνιους φοιτητές,για το πρώτο μεγάλο party της νέας φοιτητικής χρονιάς!
 • 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
4η Ημερίδα στην Κυπαρισσία γιατί Μεσσηνία δεν είναι μόνο η Καλαμάτα...


Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ) είναι ένας σύλλογος που απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές της Μεσσηνίας. Επειδή πιστεύουμε πως Μεσσηνία δεν είναι μόνο η Καλαμάτα, πραγματοποιήσαμε την 4η ημερίδα του Συλλόγου στην Κυπαρισσία στις 11 Αυγούστου 2009. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χορηγήθηκαν χρηματικές υποτροφίες στους τρεις πρώτους αριστούχους μαθητές της Μεσσηνίας στις πανελλήνιες εξετάσεις.Τέλος, έγινε σύντομη αναφορά στη διαχρονική δράση και το έργο των μεσσήνιων φοιτητών στο ελληνικό πανεπιστήμιο. • 1-2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
1ο Φεστιβάλ ΣΥ.ΜΕ.Φ   O Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών(ΣΥ.ΜΕ.Φ) διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ μη πολιτικής νεολαίας,που έγινε ποτέ στην πόλη!
Live dj's,παιχνιδομηχανές(ΧΒΟΧ-PS3-WII),PC's,ping-pong και μπασκέτες είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του φεστιβάλ...
Στον χώρο υπήρχαν επίσης ενημερώτικα περίπτερα για το AIDS και τα ναρκωτικά,δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι.
 • 28 ΜΑΙΟΥ 2009
Με ένα ακόμα επιτυχημένο χορό γιόρτασαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ) το τέλος μιας από τις πιο δημιουργικές ακαδημαϊκές περιόδους στην ιστορία του Συλλόγου. Αυτή τη φορά οι νέες και οι νέοι από κάθε μεριά της Μεσσηνίας διασκέδασαν λίγες μέρες πριν μέχρι πρωίας στο νυχτερινό κέντρο Θέα με τους γνωστούς τραγουδιστές Θάνο Πετρέλη και Νίκο Οικονομόπουλο. Οι φίλοι του συλλόγου ενημερώθηκαν για τη πραγματοποίηση του χορού μέσω της γνωστής διαδικτυακής κοινότητας facebook και αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός ο συγκεκριμένος τρόπος καθώς πολλοί ήταν φοιτητές που ανταποκρίθηκαν. • 20 ΜΑΙΟΥ 2008
Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις για τη Μνήμη Παπαφλέσσα
 Έντονο ήταν το παρών που έδωσε για ακόμα μια χρονιά αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών ( ΣΥ.ΜΕ.Φ.) στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν προς τιμήν του Παπαφλέσσα στις 20 Μαΐου στην Αθήνα στο Πεδίον του Αρεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο Μεσσήνιος Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος είχε και σύντομη συνομιλία και με τα μέλη του συλλόγου. Επίσης, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων στεφάνι στο άγαλμα του εθνικού μας ήρωα κατέθεσαν πολλοί εκπρόσωποι μεσσηνιακών σωματείων. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΜΕ.Φ. Βασίλης Χαλουλάκος ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για την αξία της ιστορικής μνήμης και του συμβολισμού της θυσίας του Παπαφλέσσα. Όλη η διοργάνωση της εκδήλωσης τελούσε υπό την αιγίδα της Παμμεσσηνιακής Ένωσης Αθηνών με τη οποία ο ΣΥ.ΜΕ.Φ. βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία όπως και με τα υπόλοιπα μεσσηνιακά σωματεία.

 • 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο γνωστό club της Αθήνας villa Mercedes ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.). Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατοντάδες νέοι της Μεσσηνίας δήλωσαν παρών στο καθιερωμένο ραντεβού τους και διασκέδασαν με άφθονα κεράσματα.

 • 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009
Εκδήλωση αγάπης του Συλλόγου Μεσσηνίων
Φοιτητών-Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
  
 Δείξαμε έμπρακτα τον κοινωνικό παρεμβατισμό μας διοργανώνοντας εκδήλωση αγάπης για τις άπορες οικογένειες της Μεσσηνίας στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στην Αθήνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του συμβολισμού του σκοπού της εκδήλωσης μας «το παρών» έδωσαν και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι πολιτικών φορέων από όλη τη χώρα, της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και του καλλιτεχνικού στερεώματος. • 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

Το πρώτο party υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, από το Σύλλογο Μεσσηνίων Φοιτητών, στην Αθήνα έγινε πραγματικότητα στο Big Apple στο Κολωνάκι την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου! • 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
3η Ημερίδα με θέμα: "10 χρόνια προσφοράς"
 Τα 10 χρόνια από την επανίδρυση του Συλλόγου γιορτάσαμε στην 3η Ημερίδα στις 11 Αυγούστου 2008. Βραβεύτηκαν εκτός από τους αριστούχους μαθητές και πολλά μέλη παλαιότερων διοικητικών συμβουλίων του συλλόγου για την προσφορά τους στο σύλλογός μας!

  
 • 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007
2η Ημερίδα με θέμα: "βραβεύουμε- συζητάμε- απονέμουμε- διασκεδάζουμε"

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου η 2η Ημερίδα του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών στο κατάμεστο από νέους Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία αξίας 1500€ στους τρεις πρώτους αριστεύσαντες μαθητές Λυκείων της Μεσσηνίας κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε διάλεξη του Μεσσήνιου καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν. Αθηνών κ. Νιάρχου και ακολούθησε διάλογος μεταξύ των νέων και των πολιτικών φορέων του τόπου για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με τη 10ετή πλέον ιστορία του συλλόγου μας, καθώς και τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας μας για διάφορα θέματα που αφορούν τη Μεσσηνία. Τέλος, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Αντιδήμαρχο του Δήμου Καλαμάτας κ. Οικονομάκου για την προσφορά της στο ΣΥΜΕΦ. 
   
 • 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006
1η Ημερίδα η εκδήλωση σταθμός στην ιστορία του ΣΥ.ΜΕ.Φ