14 Δεκ 2010

Αλλαγές στη στάθμευση στο κέντρο της Καλαμάτας


Μέτρα για τον καθορισμό στάθμευσης αλλά και για την παραχώρηση ειδικών θέσεων προς εξυπηρέτηση οχημάτων ΑμεΑ, με εφαρμογή της κατάλληλης κατά περίπτωση σήμανσης, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Δημαρχιακή Επιτροπή Καλαμάτας.

Έτσι, στην οδό Σουλίου, στην περιοχή της Ράχης, και μπροστά από την οικία ατόμου με προβλήματα όρασης, θα τοποθετηθεί σήμα που θα απαγορεύει τη στάθμευση οχημάτων.
Επιπλέον, μετά και από απόφαση της Νομαρχίας Μεσσηνίας, στη Β’ πάροδο Παμίσου προβλέπεται η δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης για ΑμεΑ.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα και με την εισήγηση της Αγγελικής Κανελλοπούλου, πολιτικού μηχανικού - συγκοινωνιολόγου, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έγιναν ομόφωνα αποδεκτές οι εξής ρυθμίσεις στάθμευσης σε τμήματα οδών:
Στην οδό Αναγνωσταρά (μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου και Πλ. 23ης Μαρτίου) να επιτρέπεται η στάθμευση στην ανατολική και να απαγορεύεται στη δυτική πλευρά.
Στην οδό Κολοκοτρώνη (μεταξύ των οδών Αριστομένους και Αριστοδήμου) να επιτρέπεται η στάθμευση στη νότια και να απαγορεύεται στη βόρεια πλευρά.
Στην οδό Καίσαρη (μεταξύ Αριστομένους και Φαρών) αποφασίστηκε να επιτρέπεται η στάθμευση στη βόρεια και να απαγορεύεται στη νότια πλευρά.
Στην οδό Γεωργούλη (μεταξύ Αριστομένους και Φαρών) επιτρέπεται η στάθμευση μόνο στη βόρεια πλευρά του δρόμου.
Στην οδό Βασιλίσσης Αμαλίας (από Αριστομένους έως Αριστοδήμου) επιτρέπεται η στάθμευση στη νότια και απαγορεύεται στη βόρεια πλευρά.
Τέλος, στην οδό Μακεδονίας, όπου η στάθμευση σήμερα ρυθμίζεται εκ περιτροπής, να επιτρέπεται η στάθμευση και στις δύο πλευρές, με εξαίρεση το τμήμα κοντά στο πάρκο και στην οδό Νέδοντος.
Για τις παραπάνω ρυθμίσεις εξέφρασε τη θετική του άποψη και αξιωματικός της Τροχαίας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου