13 Φεβ 2014

Σχολή μαγειρικής από την Καλαμάτα έκλεψε τις εντυπώσεις στην 9η έκθεση HO.RE.CA

Τις καλύτερες των εντυπώσεων κέρδισαν χθες οι σπουδαστές  του ΙΙΕΚ Ορίζων στην 9η έκθεση της HO.RE.CA που έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Οι σπουδαστές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους και chefs  Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πέτρο Βρυώνη, Πάρη Κωστόπουλο και Ζαχαρία Κλαδή, όπως επίσης και τον αρχιτέκτονα Κώστα Κοπαριδή,  παρουσίασαν την ιστορία της Μεσσηνίας μέσα από γαστρονομικές παρασκευές που άφησαν την καλύτερη γεύση σε κοινό και κριτικούς.
Όλα τα πιάτα παρουσιάστηκαν πάνω σε μία ιδιαίτερη κατασκευή τραπεζιού, δομημένου έτσι ώστε συμβολικά να θυμίζει την Μεσσηνιακή γη, από τις κορυφές του Ταϋγέτου, το γαλάζιο του Μεσσηνιακού κόλπου, μέχρι το ελαιόδεντρο με τους καρπούς από γλυκό του κουταλιού ελιάς, καθώς και τις σοκολατένιες λάμπες που υποδήλωσαν το φώς του τόπου. Ευρηματικά χρησιμοποιήθηκαν και τα τοπικά μας προϊόντα, όπως κρούστα από λαλάγγι, «χώμα» Ταϋγέτου, παραδοσιακή γουρουνόπουλα, αποξηραμένα σύκα (τσαπέλες), θαλασσινά και ψάρια, αλλά και παραδοσιακά γλυκίσματα όπως δίπλες με κερήθρα και κρέμα από ανθότυρο και  πολλά ακόμα.
Οι καινοτόμες αυτές γαστρονομικές ιδέες, επικροτήθηκαν από σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου της γαστρονομίας, οι οποίοι φωτογράφησαν τα πιάτα και εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για αυτή την ιδιαίτερη προσπάθεια. Σε μία εκδήλωση  καθαρά εκθεσιακού χαρακτήρα ειπώθηκε αρκετές φορές πως αν υπήρχε 1ο βραβείο τότε σίγουρα θα ανήκε στην ομάδα του Μεσσηνιακού εκπαιδευτηρίου, κάτι που έκανε την αποστολή να γυρίσει πίσω στην «πατρίδα» με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τoυς.
Ας ελπίσουμε αυτή η επιτυχημένη προσπάθεια, που είναι ένα ακόμα βήμα για την ανάδειξη της Μεσσηνιακής κουζίνας και των τοπικών μας προϊόντων, να αποτελέσει έναυσμα για ακόμα πιο δυναμική παρουσία της Μεσσηνιακής γαστρονομίας σε αντίστοιχες αλλά και μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου