14 Ιαν 2013

Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας



Από το Δεκέμβριο του 2008 λειτουργεί στην Καλαμάτα, στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης του Βιοτεχνικού Πάρκου στη νέα είσοδο της πόλης, το Δημοτικό Παντοπωλείο, στο οποίο παρέχονται δωρεάν βασικά καταναλωτικά αγαθά σε οικογένειες ή άτομα που έχουν ανάγκη. Το παντοπωλείο λειτουργεί με τη στήριξη μίας εθελοντικής ομάδας έντεκα και πλέον ατόμων, τα οποία έχουν συγκροτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι δικαιούχοι και οι ποσότητες των προϊόντων του παντοπωλείου καθορίζονται από την οικονομική κατάσταση και τις οικονομικές ανάγκες των πολιτών, όπου αναλόγως εξυπηρετούνται μερικές φορές το χρόνο ή κάποιες φορές την εβδομάδα.
Τα περισσότερα αγαθά προμηθεύονται δωρεάν από χορηγούς και παραγωγούς, ενώ σε χαμηλότερες τιμές προσφέρονται από τα σούπερ μάρκετ. Επίσης, απλοί πολίτες διαθέτουν μεγάλη ποσότητα προϊόντων, δείχνοντας έτσι την κοινωνική ευαισθησία τους.
Στο παντοπωλείο μπορούν να βρεθούν πολλά βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως γάλα, αλεύρι, ζάχαρη, μακαρόνια, όσπρια κ.α., όπως επίσης και ρούχα, τα οποία είναι είτε καινούρια, είτε ελαφρώς μεταχειρισμένα και σε άριστη κατάσταση.
To Δημοτικό Παντοπωλείο συνεργάζεται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας ¨Φάρις¨, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης, τον οικονομικό έλεγχο και τον τρόπο επιλογής των ωφελουμένων ατόμων και οικογενειών.
Η παραλαβή προϊόντων γίνεται κάθε Τρίτη 11:00 ως 13:00, η εξυπηρέτηση των πολιτών κάθε Πέμπτη 9:00 ως 16:00, ενώ για πληροφορίες και εγγραφές η εξυπηρέτηση γίνεται απ΄το τηλέφωνο 27210 97173.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου