20 Νοε 2012

Διεθνής διάκριση για Έλληνες φοιτητές



Η ελληνική ομάδα των φοιτητών κατέλαβε την πρώτη θέση

Κορυφαία διεθνή διάκριση που αξίζει επειγόντως της προσοχής της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας πέτυχε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών που συμμετείχε, στο Όσλο, στη Διεθνή Φοιτητική Συνδιάσκεψη του Δικτύου Πανεπιστημίων των Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNICA) , για το ιδανικό πανεπιστήμιο , τη μαθησιακή διαδικασία και τα προγράμματα σπουδών.

Η ομάδα των Ελλήνων φοιτητών κατέλαβε την πρώτη θέση στην προβολή σχετικού βίντεο το οποίο μάλιστα η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης χαρακτήρισε ιδιαίτερα καλλιτεχνικό με έντονο εκπαιδευτικό , κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό . Το Δίκτυο της UNICA περιλαμβάνει 43 πανεπιστήμια από τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και αριθμεί συνολικά 1.800.000 φοιτητές.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ιδρυτικό μέλος καθώς και το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο που μετέχει. Στόχοι της UNICA είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων-μελών, η διασφάλιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού ερευνητικού και διοικητικού έργου, η εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών και η προώθηση της συμμετοχής των μελών του στα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η ομάδα αποτελούνταν από τους Γαβουνέλη Φαίδρα (Τμήμα Νομικής), Δουδωνή Παναγιώτη (Τμήμα Νομικής), Μπίρπου Ελευθερία (Τμήμα Οδοντιατρικής), Νιάρχο Φιλώτα (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης), Ραχιανιώτη Κωνσταντίνο (Τμήμα Νομικής) και Σταμπέκη Αλέξη (Τμήμα Φυσικής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου