14 Νοε 2011

ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ KAI MOYΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Δεν φτάνει η κρίση που ψαλιδίζει όλες τις δαπάνες, τώρα ο δήμος Γόρτυνας θα πρέπει να βρει χρήματα για να διορθώσει την απερισκεψία κάποιων βανδάλων, που προκάλεσαν φθορές στο δημοτικό σχολείο Ατσιπάδων, αλλά...

και στο Λαογραφικό Μουσείο στις Λούρες.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλης έκτασης καταστροφές την περασμένη εβδομάδα, μέσα σε διάστημα μόνο λίγων ωρών, σκορπώντας έντονη ανησυχία στη δημοτική αρχή. Στο δημοτικό σχολείο Ατσιπάδων, οι άγνωστοι, αφού έσπασαν τα τζάμια, και εισήλθαν στο εσωτερικό, στη συνέχεια ισοπέδωσαν κυριολεκτικά ότι βρήκαν μπροστά τους. 

Ξήλωσαν τα σώματα του καλοριφέρ, έσπασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου, έσκισαν το έντυπο υλικό που υπήρχε στην βιβλιοθήκη και τέλος έβαψαν με μπογιές τους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου. 

Στο Λαογραφικό Μουσείο στις Λούρες οι ζημιές ήταν επίσης πολύ μεγάλες. Οι δράστες αφαίρεσαν ολοκληρωτικά τους νιπτήρες από τις τουαλέτες και τους πήραν μαζί τους, όπως και τις βρύσες, ενώ έσπασαν τα παράθυρα και τις πόρτες του κτιρίου.

Οι εν λόγω βανδαλισμοί αποτελούν τμήμα μιας μακριάς λίστας ανάλογων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα στο δήμο Γόρτυνας τους τελευταίους μήνες και σύμφωνα με τη δημοτική αρχή είναι στο σύνολό τους απόρροια της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, η αστυνομία λάμπει δια της απουσίας της, αφήνοντας τους κάθε λογής παράνομους να οργιάζουν στην επικράτεια του Δήμου.

πηγή:www.fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου