4 Μαρ 2011

Καταιγίδα εξώσεων και αγωγές για κοινόχρηστα σε καταστήματα και διαμερίσματα της Καλαμάτας


Καταιγίδα εξώσεων πλήττει και την Καλαμάτα, αφού εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης πολλοί ενοικιαστές δεν μπορούν να καταβάλουν το ενοίκιο της κατοικίας ή της επαγγελματικής τους στέγης - με συνέπεια οι ιδιοκτήτες να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δικηγόρους και υπαλλήλους των δικαστηρίων, οι αιτήσεις εξώσεων στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας το 2010 αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με το 2009, ενώ από τον Οκτώβριο και μετά τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.
Παράλληλα, με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται και οι αιτήσεις για έκδοση διαταγής πληρωμής κοινοχρήστων, τα οποία πολλοί ιδιοκτήτες και ενοικιαστές διαμερισμάτων αδυνατούν να καταβάλουν στους διαχειριστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν ξεσπάσει η κρίση, οι υποθέσεις μη καταβολής κοινοχρήστων που απασχολούσαν τη δικαιοσύνη ήταν σχεδόν… ανύπαρκτες.
Δικηγόροι, σχολιάζοντας την έξαρση του φαινομένου, επισήμαναν στην “Ε” ότι και στη Μεσσηνία -όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα- η έκρηξη της ανεργίας κι η συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων έχουν ως συνέπεια πολλοί ενοικιαστές να μην μπορούν πλέον να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους.
Από τον κατάλογο των κακοπληρωτών δεν εξαιρούνται όμως και οι επαγγελματίες. Ετσι, πολλοί ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων ή επαγγελματικής στέγης προσφεύγουν στα δικαστήρια ή καταφεύγουν σε δικηγόρους για εξωδικαστικό συμβιβασμό.


πηγή: isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου