11 Μαρ 2011

Πόσο στοιχίζει ο κάθε φοιτητής για την αγορά συγγραμμάτων ανά τμήμα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ


Πλήρης εικόνα του κόστους των συγγραμμάτων και σύγκριση μεταξύ συγγραμμάτων ξεχωριστά για το κάθε τμήμα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ έδωσε σήμερα η υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Για να δείτε πόσο κοστίζει ο κάθε φοιτητής για την αγορά των συγγραμμάτων και πόσο κοστίζει
το κάθε βιβλίο κάνετε ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Από την μελέτη των στοιχείων, μεταξύ άλλων,  όπως είπε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προκύπτει ότι στις επτά Ιατρικές Σχολές της χώρας η απόκλιση του κόστους των συγγραμμάτων ανά φοιτητή από την πιο ακριβή έως τη λιγότερο ακριβή είναι 258%. Ένα δεύτερο παράδειγμα αφορά στα ΤΕΙ. Σε πολλά Τμήματα, το μέσο κόστος συγγράμματος είναι 7,98 ευρώ, ενώ έχουμε σε αντίστοιχο Τμήμα μέσο κόστος 26,59 ευρώ. Τα ίδια τα Ιδρύματα θα πρέπει να μελετήσουν τα δεδομένα και να αντιδράσουν. Οι Σχολές οφείλουν να απαντήσουν στην κοινωνία: χρειάζεται λογοδοσία για το κόστος των σπουδών των φοιτητών.
Παρακολούθηση της κινητικότητας των φοιτητών και του τρόπου λειτουργίας των Σχολών. Χαρακτηριστικό είναι ότι  στις επτά σχολές Φυτικής Παραγωγής, 67 φοιτητές πήραν συγγράμματα στο Α’ εξάμηνο, ενώ σε επόμενο εξάμηνο πήραν βιβλία μόνο 6 φοιτητές.
πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου