10 Μαρ 2011

Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας "Οι ιππείς της Πύλου" σήμερα στις 22.00 στο Cine Center στην Καλαμάτα

Πανελλήνια πρεμιέρα κάνει σήμερα η ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου "Οι ιππείς της Πύλου" η οποία θα προβληθεί και στο Cine center Καλαμάτας σήμερα στις 10μμ, και από Παρασκευή έως Τετάρτη στις 7.15 μ.μ. και στις 10 μ.μ. Το παρών θα δώσει και ο φιλιατρινός σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος.

Πρόκειται για μια σύγχρονη,

λαϊκή ελληνική ταινία. Μία πρωτότυπη σάτιρα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο, με γέλιο και περιεχόμενο, με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Οι ιππείς της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, είναι οι εθελοντές.

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας φημισμένος ηθοποιός ο Τηλέμαχος, ο οποίος έχει απολέσει όλη του την περιουσία και η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει. Αναζητεί καταφύγιο στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της πρότυπη πολιτεία "Πολυπύλου". Η επαφή του ήρωα με έναν τόπο τόσο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.

Οι σουρεαλιστικές και απρόβλεπτες καταστάσεις που βιώνει ο κεντρικός ήρωας σε συνδυασμό με το απαράμιλλης ομορφιάς μεσσηνιακό τοπίο αποτελούν ένα ενιαίο αλληλοεπηρεαζόμενο σύμπαν που ορίζει το στίγμα και την ταυτότητα της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου