4 Μαρ 2011

Μαγκριώτης σε Νάντια: «Ούτε η Νομαρχία, ούτε η Περιφέρεια έχουν υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για το Ριζόμυλος - Κορώνη»


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 31/01/11, σχετικά με την κατασκευή του οδικού τμήματος «Ριζόμυλος – Κορώνη» στο νομό Μεσσηνίας, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 07/02/11  (ημερομηνία σύνταξης της απάντησης) κανείς από τους δικαιούχους,
Νομαρχία και Περιφέρεια, δεν είχε υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ για το συγκεκριμένο έργο.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαγκριώτης στην απάντησή του ενημερώνει ότι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου έχει δημοσιοποιήσει δύο σχετικές προσκλήσεις που αφορούν σε εντάξεις νέων έργων στη Θεματική Προτεραιότητα 23 «Περιφερειακές/Τοπικές Οδοί» του Άξονα 2 του ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου με συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό 28.500.000 ευρώ.
Συμπληρωματικά, ξεκαθαρίζει ότι στο πλαίσιο της ανωτέρω ισχύουσας πρόσκλησης, η οποία δημοσιοποιήθηκε την 08/06/10 και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, δύναται να καλυφθούν, παρεμβάσεις σε έργα κατασκευής ή/και βελτίωσης επαρχιακού/τοπικού δικτύου, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στη σχετική πρόσκληση (τεχνική ωριμότητα, αδειοδοτήσεις του έργου κτλ.).
Επιπροσθέτως ο κ. Μαγκριώτης ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι δικαιούχοι στην ανωτέρω πρόσκληση ήταν και οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Πελοποννήσου, καθώς και μετέπειτα οι Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου