6 Δεκ 2010

Εγκαίνια μιας πρωτοποριακής έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας με θέμα: Ανακύκλωση-Επανάχρηση-Οικειοποίηση

Ο Δήμος μας φέτος, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, διοργάνωσε μία σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, όπως:


- Η Γιορτή της Ανακύκλωσης, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής διοργανώθηκαν μαθητικοί διαγωνισμοί, μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης,  ανάπτυξης και διαμόρφωσης περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους για την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα ανακύκλωσης, μέσα από την τέχνη.

- Η παραγωγή και δημόσια προβολή ενημερωτικού βίντεο σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την οικιακή κομποστοποίηση και η διανομή 150 ειδικών κάδων κομποστοποίησης.

- Η διαρκής υπενθύμιση του προγράμματος ανακύκλωσης μέσα από την τοπική τηλεόραση με την παραγωγή και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για την ανακύκλωση.

Φέτος, κλείνουμε τις δράσεις μας με μία πραγματικά πρωτοποριακή, από άποψη περιεχομένου, εικαστική έκθεση, που σκοπό έχει την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την κατάσταση του περιβάλλοντος στον πλανήτη και για το θεσμό της ανακύκλωσης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. ΤΑΣΣΟΣ», σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΦΑΡΙΣ κ. Παναγιώτη  Λαμπρινίδη και το θέμα της θα είναι:


Ανακύκλωση-Επανάχρηση-Οικειοποίηση (ιδιοποίηση)
--50 χρόνια ελλαδικού Ready Made 1960-2010--

Όπως υποδηλώνει και ο υπότιτλος, πρόκειται για μια ιστορική έκθεση, η οποία φιλοδοξεί να καταγράψει μια ιδιαίτερα ανήσυχη πεντηκονταετία στην ελλαδική ιστορία της τέχνης.
Το θέμα της έκθεσης διαπραγματεύεται τη χρήση προϋπαρχόντων αντικειμένων στην καλλιτεχνική διαδικασία και την επανάχρησή τους από τους σύγχρονους εικαστικούς.
Στην εποχή μας έχει γίνει πλατιά κατανοητό ότι ο εικαστικός καλλιτέχνης είναι πρωτίστως ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, ο οποίος επεξεργάζεται ιδέες και κατόπιν ένας δεξιοτέχνης ή ένας χειρώνακτας.
Η έκθεση διασχίζει τις πολλαπλές εκδοχές αυτού του φαινομένου.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ώρα 8:30 μμ στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας. 



Επιμέλεια: Θανάσης Μουτσόπουλος



Καλλιτέχνες:  Όπυ ΖούνηΒλάσης Κανιάρης , Χρύσα Ρωμανού,  Βασίλης Σκυλάκος , Άγγελος Αντωνόπουλος , Λάζαρος Ζήκος, Νίκος Τρανός , Κωστής Τριανταφύλλου,  Γιώργος Τσακίρης,  Πάνος Χαραλάμπους , Γιώργος Χαρβαλιάς, Νίκος Κρυωνίδης, Αντώνης Μιχαηλίδης, Κωστής Βελώνης, Κalos & Κlio, Κατερίνα Παπαζήση

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΦΑΡΙΣ -  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Α ΤΑΣΣΟΣ»



ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πληρ:
κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΦΑΡΙΣ
τ: 6932293106

κα Κοκκωνία Γιαννοπούλου, Υπεύθυνη για την Ανακύκλωση
τ: 6977706642

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου