10 Δεκ 2010

Η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός, σε εκδήλωση στη Βιέννη

MESSINIA.jpg
Η προβολή της Μεσσηνίας ως ένας από τους ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για τους Αυστριακούς τουρίστες, υπήρξε ο στόχος της ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σε κεντρική αίθουσα στη Βιέννη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής της Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία.



Στην εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε το τουριστικό προιόν της Μεσσηνίας, σε συνδυασμό με την πανάρχαιη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία πολιτισμού και την απαράμμιλη φυσική της ομορφιά, παραβρέθηκαν Αυστριακοί τουριστικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης.


Κάνοντας την παρουσίαση, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αντωνία Μπούζα, τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας ως τόπο πολιτισμού, πανέμορφης και αλώβητης φύσης, πλούσιας σε προιόντα που συνιστούν την λεγόμενη "μεσογειακή διατροφή", και αυτά σε απόσταση μόλις δύο ωρών πτήσης από Βιέννη σε Καλαμάτα.


Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρονται στο Νομό, με την παρθένα φύση, τις απέραντες ακτές, την οροσειρά του Ταυγέτου, τις βυζαντινές εκκλησίες, την Κορώνη, τη Μεθώνη και την αρχαία Μεσσήνη, πέραν του κλασικού τουρισμού, για συνεδριακό, αθλητικό και εκκλησιαστικό τουρισμό, και παρέπεμψε και στο παγκόσμια γνωστό ελαιόλαδο της Καλαμάτας και τα 250 ελαιοτριβεία που διαθέτει η περιοχή.


Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, η κ. Μπούζα επισήμανε πως η Μεσσηνία είναι ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που πάρα πολλά μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες και αυτό διαπιστώθηκε και στη φετινή περίοδο που, σε αντίθεση με τις δυσκολίες των υπόλοιπων περιοχών, η ίδια είχε ανοδική τάση στον τουριστικό τομέα και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατέγραψε μεγαλύτερη κίνηση και περισσότερες αφίξεις.


Όπως σημείωσε η ίδια, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έδωσε στο παρελθόν ιδιαίτερη έμφαση για να διατηρήσει αλώβητο το περιβάλλον, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας της για την ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης των πολιτών, να διατηρήσει τη φυσιογνωμία της περιοχής, να προωθήσει τις πολιτιστισκές εκδηλώσεις και να αναδείξει τη μοναδική γαστρονομία της που βασίζεται στα πολύ καλά και αγνά αγροτικά προιόντα της.


Σύμφωνα με την πρόεδρο της νομαρχιακής επιτροπής, το "άγνωστο της επόμενης ημέρας" με τη μετάβαση από τον "Καποδίστρια" στον "Καλλικράτη", δεν επέτρεψε τον απαιτούμενο προγραμματισμό για το 2011 με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η παραδοσιακή συμμετοχή της Μεσσηνίας σε τουριστικές εκθέσεις, όπως στο Λονδίνο ή στη Θεσσαλονίκη.


Η κ. Μπούζα ανέφερε πως οι περισσότεροι επισκέπτες στη Μεσσηνία προέρχονται από Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, με το μερίδιο των Ελλήνων επισκεπτών να είναι πολύ μεγάλο, ιδιαίτερα εκείνων από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ με τις πρόσφατες ανακαινίσεις ξενοδοχείων και την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων με πολύ υψηλές προδιαγραφές, πολύ καλή είναι η προοπτική για προσέλκυση Ρώσων τουριστών.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,3 εκατομμύρια κάτοικοι - καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον "πιστοί" επανεπισκέπτες της χώρας μας.
πηγή:www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου