25 Νοε 2010

Παρέμβαση ΤΕΕ για οικοδομή στην Καλαμάτα, πτώση στις τιμές ακινήτων

ImageΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στην προσπάθεια να μπει ένα φρένο στον κατήφορο που έχει πάρει τα δύο τελευταία χρόνια η οικοδομή στην Καλαμάτα, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ν.Ε. Νικ. Πατσαρίνος, «θα παρέμβουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι πολεοδομικές μελέτες των περιοχών Ασπροχώματος, Μ. Μαντίνειας και Βέργας».
Στο μεταξύ, υποχώρηση που αρχίζει από το 6% και φτάνει στο 10% στις τιμές των ακινήτων στην Καλαμάτα καταγράφουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010. Μάλιστα, σύμφωνα με εργολάβους, η πτώση αυτή ενδέχεται να υπερβαίνει ακόμα και το 10%, ανάλογα με τις ανάγκες των πωλητών.
Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Πατσαρίνος, στην προχθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα του «Καλλικράτη». Ειδικότερα, τόνισε: «Ο νέος νόμος επιφέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην Περιφέρεια. Αυτός, όπως γίνεται αντιληπτό, επηρεάζει μια σειρά από τεχνικές παρεμβάσεις που έχουν σχέση με το ΤΕΕ και την παρουσία μας σε αρκετά όργανα, τόσο στους Δήμους όσο και στην Περιφέρεια. Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε από τους αιρετούς κατά τη διάρκεια σύνταξης των νέων οργανισμών, αλλά και στις όποιες μετακινήσεις, μετατάξεις, μεταφορές δυναμικού, να έχουμε γνώμη και άποψη. Θεωρούμε ότι είναι σωστό και ορθό από την αρχή να είμαστε στη διάθεση όλων αυτών των νέων οργανισμών, για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελεσματικότητα αλλά και να γνωρίζουμε τι γίνεται με τα μέλη μας».
πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου