Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιδέες και προτάσεις για συγχωνεύσεις και «καταργήσεις» Τμημάτων και Πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια με μία ιδιαίτερη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους νομούς της Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου.
Τα δημοσιεύματα αυτά επηρεάζουν την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ ενόψει της οικονομικής κρίσης.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που σημείωσαν ιδιαίτερη ανάπτυξη και διαθέτουν ιδρυμένες και θεσμοθετημένες Σχολές, σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που του δίνει σήμερα τη δυναμική ώστε να συμμετάσχει με αυξημένες δυνατότητες στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι μία σημαντική επένδυση στη γνώση και συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η επένδυση στη γνώση και στην καινοτομία και η στήριξη της λειτουργίας των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση.
Όλοι επιθυμούμε την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ αλλά λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου που με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1) Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;
Αθήνα, 23.11.2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου