15 Φεβ 2014

Η εκπομπή «Ελλήνων γεύσεις» ταξίδεψε στην Καλαμάτα

Άλλο ένα γευστικό ταξίδι στην Καλαμάτα παρουσιάστηκε στην τηλεόραση από γνωστή σεφ. Η πόλη μας με τις μοναδικές γεύσεις και προϊόντα της κέρδισε για μια ακόμα φορά την προσοχή και πρωταγωνίστησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην εκπομπή μαγειρικής «Ελλήνων γεύσεις» του Σκάι, με παρουσιάστρια τη σεφ Ντίνα Νικολάου.
Μετά από μια στάση στην Τρίπολη για νόστιμο τοπικό αυγοκομμένο πατσά και παραδοσιακά αλλαντικά, η σεφ ξεναγεί τους τηλεθεατές της στην Καλαμάτα, μια πόλη που μπορείς να γεύεσαι τον ήλιο και τη θάλασσα όλο τον χρόνο και να χαζεύεις τον Ταΰγετο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Συνεχίζει την περιπλάνηση στην πόλη κάνοντας αναφορά στην πολυτάραχη ιστορία της  και την επανάσταση του 1821, αλλά και παρουσιάζοντας όμορφες εικόνες από το Ιστορικό Κέντρο με τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και την οδό Αριστομένους, τον πρώτο δρόμο που κατασκευάστηκε στην πόλη συνδέοντας την παλιά πόλη της Καλαμάτας με την παραλιακή ζώνη. Ακολουθούν στιγμιότυπα από την παραλία, όπου η σεφ απολαμβάνει τον καφέ της κάτω από το χειμωνιάτικο ήλιο με θέα την υπέροχη θάλασσα.
Ύστερα, φιλοξενείται σε ένα γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, το «Κάρδαμο» και δοκιμάζει πιάτα από «νέους ανθρώπους που τιμάνε τον τόπο τους, αναβιώνουν παραδοσιακές συνταγές, επιλέγουν τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και παντρεύουν την παράδοση με την εξέλιξη».
Η ποτοποιία Καλλικούνη, με παράδοση από το 1850 αποτελεί τον επόμενο σταθμό της εκπομπής, μια ποτοποιία που αποτελεί κομμάτι της ανάπτυξης και της ιστορίας του τόπου. Γίνεται λόγος για το παραδοσιακό κονιάκ, το λικέρ, το ούζο, αλλά και άλλα ποτά.
Η περιπλάνηση στην πόλη μας τελειώνει γλυκά, με παραδοσιακό παστέλι και δίπλες από το ζαχαροπλαστείο «Αφοί Λάμπου», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στην παρουσιάστρια της εκπομπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου