3 Απρ 2013

Διαγωνισμός για σπουδαστές των σχολών καλών τεχνών, γραφικών τεχνών και επικοινωνίας


Η Επιτροπή καλεί με ανακοίνωση της τους σπουδαστές των σχολών καλών τεχνών, γραφικών τεχνών και επικοινωνίας από όλα τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κροατία να προβληματιστούν σχετικά με τη συμβολή των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.


Στον διαγωνισμό που προκηρύσσεται σε επίπεδο ΕΕ ζητείται από τους σπουδαστές να δημιουργήσουν έργα τέχνης που εκφράζουν τις απόψεις τους επί του θέματος, στα οποία αποτυπώνεται ο ρόλος που διαδραματίζουν οι μετανάστες στη ζωή μας. Έχοντας καθορίσει ως στόχο την τόνωση της εποικοδομητικής συζήτησης, αλλά και προωθώντας παράλληλα τον προβληματισμό για την κατάσταση των μεταναστών στην Ευρώπη, η Επιτροπή παρέχει στις αναδυόμενες ταλαντούχες δυνάμεις της Ευρώπης την ευκαιρία να προτάξουν την προοπτική τους στο προσκήνιο.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους των καλών τεχνών/των γραφικών τεχνών/της επικοινωνίας σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και στην Κροατία. Οι σχολές πρέπει να υποβάλουν τα έργα πριν από τις 21 Ιουνίου του 2013 στις εξής κατηγορίες: Αφίσα, Φωτογραφία και Βίντεο.

Κάθε σχολή μπορεί να παρουσιάσει ένα ή περισσότερα έργα σε μία ή περισσότερες κατηγορίες.Τα έργα κρίνονται σε εθνικό επίπεδο και εκείνα τα έργα (έως 10 ανά χώρα) που θα συμπεριληφθούν στον συνοπτικό κατάλογο προεπιλογής υποβάλλονται στην ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, η οποία επιλέγει τους 30 υποψηφίους που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση και αναδεικνύει τον Ευρωπαίο νικητή σε κάθε κατηγορία. Η κριτική επιτροπή συναπαρτίζεται από επαγγελματίες από το χώρο της επικοινωνίας, των τεχνών και των μέσων ενημέρωσης, καθώς και από άτομα από τις κοινότητες των μεταναστών.

Οι 30 Ευρωπαίοι υποψήφιοι που θα πάρουν μέρος στους τελικούς θα κληθούν να παρευρεθούν στην τελετή απονομής των βραβείων στις Βρυξέλλες, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει η Cecilia Malmström, η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων. Θα απονεμηθεί επίσης ειδικό έπαθλο με βάση τα αποτελέσματα της δημόσιας ψηφοφορίας η οποία θα διεξαχθεί μέσω της ιστοσελίδας που αναφέρεται στη συνέχεια.

Οι σχολές, οι σπουδαστές των οποίων θα κερδίσουν τα πρώτα βραβεία στις τρεις κατηγορίες και το πρώτο βραβείο στην ψηφοφορία του κοινού, θα λάβουν βραβείο ύψους 10.000 ευρώ η κάθε μία, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Για τους πλήρεις όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού μπορείτε να συμβουλευθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: www.migrantsineurope.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου