28 Φεβ 2013

Διημερίδα από τα ιδρύματα Καπετάν Βασίλη και Καρέλια !


Διημερίδα από τα ιδρύματα Καπετάν Βασίλη και Καρέλια !Tο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια, ανακοίνωσαν  την πρωτοβουλία τους για τη συνδιοργάνωση διημερίδας σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας.

 Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο House of Events στην Costa Navarino με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στόχος της διημερίδας
παράλληλα με την υποστήριξη και προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους εξαγωγής των προϊόντων τους. Επιπλέον, επαγγελματίες του χώρου θα ενημερώσουν για τις δυνατότητες του μάρκετινγκ, ενώ θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν παραδείγματα επιτυχημένων εξαγωγών. Τέλος σημειώνεται ότι με το τέλος των εργασιών της διημερίδας, θα ακολουθήσουν συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματίες του εξωτερικού.
Ο κ. Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη δήλωσε: «Τα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα, παρόλο που στην πλειοψηφία τους είναι υψηλής ποιότητας δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τις δυνατότητες διείσδυσής τους στις ξένες αγορές. Με τη διημερίδα που διοργανώνουμε, ελπίζουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς της Μεσσηνίας να ενημερωθούν για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην εξαγωγή των προϊόντων τους προκειμένου να γνωρίζουν τις δυνατότητες ανάπτυξής τους».
Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια κ. Βικτωρία Καρέλια δήλωσε: «Με τη διημερίδα αυτή ελπίζουμε να συμβάλλουμε στον προβληματισμό των Μεσσήνιων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, που είτε περιορίζουν τη δραστηριότητά τους εντός των συνόρων είτε προωθούν τα προϊόντα τους προς εξαγωγή μέσα από κανάλια που ελαχιστοποιούν το οικονομικό τους όφελος και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Στόχος μας είναι να πείσουμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για υγιή, ανταγωνιστική και επικερδή εξαγωγική προσπάθεια, που βασίζεται αφενός στο σωστό συνδυασμό προϊοντικών χαρακτηριστικών και αφετέρου στη γνώση του εμπορικού, νομοθετικού και χρηματοοικονομικού πλαισίου που διέπει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μέσα σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον».
Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν και ανοικτή για επαγγελματίες του χώρου της γεωργικής παραγωγής και γεωργικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι προκαθορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

πηγή :www.best-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου