4 Οκτ 2012

Νέες υπηρεσίες για επιχειρήσεις και ανέργους απο τον ΟΑΕΔ


Αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ προς βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Πλέον εργοδότες και άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων να πραγματοποιούν μια σύζευξη κενών θέσεων και βιογραφικών που έχουν καταχωρηθεί ώστε να ενημερώνονται πληρέστερα.
Συγκεκριμένα ανταλλάσσοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, αλλά και ελέγχοντας τα στοιχεία των ανέργων για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης.
Οι επιχειρήσεις θα μπορούν ηλεκτρονικά να ανεβάζουν θέσεις εργασίας ή να τις απενεργοποιούν, να αναζητούν άτομα για εργασία βάσει των δεδομένων του portal, και να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής σε προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού. Από την πλευρά τους οι χρήστες που αναζητούν εργασία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν βιογραφικά σημειώματα, να αναζητούν θέσεις απασχόλησης, να ενημερώνονται για την ανταπόκριση στην καταχώρηση του βιογραφικού τους από υποψήφιους εργοδότες, να εκτυπώνουν βεβαιώσεις ανεργίας ή επιδότησης, καθώς και να υποβάλλουν αιτήσεις σε προγράμματα επιδότησης του ΟΑΕΔ.
Τέλος, επισημαίνεται πως μέσω του πλάνου αυτού, δημιουργήθηκε σύστημα πιστοποίησης για τους εγγεγραμμένους χρήστες του portal, σε διασύνδεση με τα τηρούμενα στοιχεία για τους συναλλασσόμενους στο Πληροφοριακό Σύστημα Εξυπηρέτησης Ανέργων και Εργοδοτών του ΟΑΕΔ. Οι πιστοποιημένοι χρήστες του portal του Οργανισμού, επιχειρήσεις και άτομα που αναζητούν εργασία, έχουν στοχευμένη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες που εξυπηρετούν το δικό τους προφίλ.

πηγή :www.epixeiro.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου