30 Αυγ 2012

13% Μεσσήνιοι στο ΤΕΙ Καλαμάτας



13% Μεσσήνιοι στο ΤΕΙ Καλαμάτας   Μεσσήνιοι είναι το 13% των εισαχθέντων στο ΤΕΙ Καλαμάτας, οι περισσότεροι από τους οποίους  προτίμησαν το Τμήμα Χρηματοοικονομικής κι Ελεγκτικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ανδρέα Κανάκη, στα τμήματα του ΤΕΙ εισάγονται συνολικά 1.112 σπουδαστές από τους οποίους Μεσσήνιοι είναι οι 148. 
Ειδικότερα για τις προτιμήσεις των Μεσσηνίων: 34 εισάγονται τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (8 Φυτικής Παραγωγής, 11 Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και 15 Τεχνολογίας Τροφίμων). 82 εισάγονται σε τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (17 στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, 17 στο Τμήμα Tοπικής Αυτοδιοίκησης και 48 στο Χρηματοοικονομικής κι Ελεγκτικής). 14 εισάγονται στο τμήμα Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και 18 στο Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Σπάρτη.
Οπως σημείωσε ο κ. Κανάκης, σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ φέτος σημειώθηκε άνοδος των βάσεων, με εξαίρεση το Λογοθεραπείας.
Ειδικά για τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας εκτιμά πως η άνοδος των βάσεων σημαίνει πως τα προτιμούν περισσότεροι γιατί ολοένα και περισσότερο γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει προοπτική.

πηγή :www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου