29 Μαρ 2012

"Ο μικρός πρίγκηπας" από τον "Κήπο με τις μιλιές"

Η νεοσύστατη ομάδα κουκλοθεάτρου «Ο Κήπος με τις Μιλιές» επιμελήθηκε και παρουσιάζει το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκηπας» που χρόνια τώρα έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι.


Σε μια παράσταση με πολύ αυτοσχεδιασμό, ηθοποιοί και κούκλες ζωντανεύουν το ταξίδι του αγαπημένου ήρωα και μας μεταφέρουν μαζί του σε άλλους γαλαξίες, όπως αυτός της φιλίας, της αγάπης και της παιδικής αθωότητας.
Την παράσταση σκηνοθέτησε η εμψυχώτρια του «Κήπου με τις Μιλιές», κα Χριστίνα Δίμιζα, η οποία είναι και ο αφηγητής του έργου. Τους υπόλοιπους ρόλους εμψυχώνουν με ευρηματικότητα και κέφι οι παιδαγωγοί της ομάδας του «Κήπου με τις Μιλιές»: Γκότση Γιούλη, Δημοπούλου Κωνσταντίνα του Ανδρέα, Δημοπούλου Κωνσταντίνα του Σωτήρη, Κουκούτση Αγγελική, Κωνσταντινέα Γιώτα, Κωστάρα Μαρία, Μπούρα Άντζυ, Χαυτάκου Αναστασία, Ψώνη Γιώτα. Ο κούκλες, τα κοστούμια και οι κατασκευές της παράστασης δημιουργήθηκαν από την ομάδα του «Κήπου» με την πολύτιμη καθοδήγηση του εικαστικού και φίλου κ. Κοτταρίδη Κων/νου, ενώ σημαντικότητη υπήρξε η βοήθεια της μουσικού κ. Εύης Λιακέα στο να μπορέσει «Ο Μικρός Πρίγκηπας» να βρει τους ήχους και τη μελωδία του.
Η παράσταση πραγματοποιείται με την αμέριστη συμπαράσταση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ενώ χορηγός στην αφίσα είναι το Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, το οποίο και θα εκθέτει για τους μικρούς αναγνώστες τις εκδόσεις του «Μικρού Πρίγκηπα» στο χώρο της παράστασης.
Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 31 Μαρτίου και 6-7-9-10 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα. Θα δοθούν επίσης δύο πρωινές παραστάσεις τις Κυριακές 1 & 8 Απριλίου στις 11.30 το πρωί. Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που στεγάζει τον «Κήπο με τις Μιλιές» και τις δράσεις του.


πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου