27 Οκτ 2011

ΤΟ Ε.ΣΥ.Ν. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Συνάντηση των ΜΚΟ που επικεντρώνονται σε ευρωπαϊκά θέματα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (21 Οκτωβρίου) στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Σε μια σπάνια πρωτοβουλία, εκπρόσωποι της «ευρωπαϊκής» Κοινωνίας των Πολιτών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον της Ευρώπηςαντάλλαξαν απόψεις και επεσήμαναν τις σύγχρονες προκλήσεις τους στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης. 

...
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών(δείτε ιστορικό), με χορηγό επικοινωνίας την EurΑctiv.gr, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη συνεργασία των οργανώσεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπως επίσης και να ενδυναμώσει το διάλογο μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Κέντρου, δημιουργείται ένας συλλογικός διαδικτυακός τόπος-πλατφόρμα (web portal) που απώτερο στόχο έχει την διευκόλυνση της πρόσβασης της κοινωνίας των πολιτών στην πληροφόρηση γύρω από θέματα και δράσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ κάθε συμμετέχουσα ΜΚΟ θα έχει δωρεάν το δικό της χώρο εντός του web portal που θα μπορεί να ενημερώνει η ίδια. Το σύμφωνο συνεργασίας για το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ) υπέγραψε ο πρόεδρος κ. Δρίκος Αρμόδιος.

Το ΕΣΥΝ έκανε παρέμβαση και γνωστοποίησε την κατάσταση αναφορικά με την πολύπλευρη δράση του στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, όπου οι προτάσεις του υιοθετούνται από την πλειοψηφία των Εθνικών Συμβουλίων της Ευρώπης αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωση του στο εσωτερικό λαμβάνοντας την άμεση υποστήριξη των συμμετεχόντων. Το ΕΣΥΝεκπροσωπήθηκε από τα δύο μέλη της εκτελεστικής του επιτροπής, την κα. Βλάχου Ελένη και τον κ. Σαράντη Μιχαλόπουλο...
πηγή: www.fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου