4 Οκτ 2011

Γυρίσματα στη Μεσσηνία ταινίας του Γ . Σμαραγδή για τον εθνικό ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη

Γυρίσματα στην Πύλο, τη Μεθώνη και τη Χώρα θα κάνει απ' τις 31 Οκτωβρίου και για 2 περίπου εβδομάδες ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, για τη νέα του ταινία "Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι", η οποία πραγματεύεται την ιστορία του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.
Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Αγγλος Τζάκι Παυλένκο και ο Ρώσος Βλαντιμίρ Βαλούσκι, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος αλλά και πασίγνωστοι ηθοποιοί όπως ο Σεμπάστιαν Κοχ, η Κατρίν Ντενέβ και ο Τζον Γκλις των Μόντι Πάιθονς.
Η ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, του καπετάνιου που γίνεται πάμπλουτος έμπορος χαβιαριού, αποκτά χρήμα, εξουσία, πολιτική επιρροή και χαρίζει τελικά όλα του τα υπάρχοντα, θα εξελιχθεί κινηματογραφικά στην περιοχή της Μεσσηνίας, καθώς ο γνωστός Ελληνας σκηνοθέτης έχει ήδη επιλέξει τα σημεία όπου θα γίνουν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας: Χρυσή Αμμος στη Χώρα, Διβάρι, Βοϊδοκοιλιά και Κάστρο της Μεθώνης. Επίσης γυρίσματα θα γίνουν στη Ρωσία: Αγία Πετρούπολη, Αστραχάν στην Κασπία Θάλασσα.
Η ταινία εποχής βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.
Το καστ της ταινίας θα συμπληρωθεί άμεσα ως προς τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ θα χρειαστούν και πολλοί κομπάρσοι. Οσοι ενδιαφέρονται λοιπόν να πάρουν μέρος, μπορούν να βρίσκονται την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο της Πύλου, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον υπεύθυνο του κάστινγκ.
Το υψηλών προδιαγραφών φιλμ αναμένεται να βγει στις αίθουσες του χρόνου τον Οκτώβριο.
πηγή www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου