14 Μαΐ 2011

Εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου θα πραγματοποιηθούν στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης το καλοκαίρι

Παράσταση του Εθνικού Θεάτρουστο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνηςτον Αύγουστο, αλλά και συναυλίατης Καμεράτας στο Εκκλησιαστήριο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα τωνπολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει φέτος ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι στηΜεσσήνη, μετά τη σύσκεψη που έγινε στοΔημαρχείο με τη συμμετοχή του δημάρχουΣτάθη Αναστασόπουλου, άλλων αυτοδιοικητικών, όπως επίσης της προϊσταμένηςτης ΛΗ΄ ΕΠΚΑ Καλαμάτας Ξένης Αραπογιάννη, αλλά και του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, το βιβλίο του οποίουγια την Αρχαία Μεσσήνη -από τις εκδόσεις«Μίλητος»- θα παρουσιαστεί επίσης στοΕκκλησιαστήριο φέτος το καλοκαίρι.
Στον ίδιο χώρο, στη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιήσει εκδήλωση καιτο Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας.
«Επιδιώκουμε να πραγματοποιηθούνστην Αρχαία Μεσσήνη υψηλού επιπέδουεκδηλώσεις» σημείωσε η Ξένη Αραπογιάννη, γνωστοποιώντας ότι οι σχετικές αιτήσεις προς την υπηρεσία της ήταν ιδιαίτεραπολλές - κι από σημαντικούς φορείς, όπωςτόνισε. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης θα «εγκαινιαστεί» φέτος μετην εκδήλωση της υποδοχής της φλόγαςτων Special Olympics 2011, στις 26 Ιουνίου.
Από την πλευρά του ο Π. Θέμελης σημείωσε ότι ένας παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικός χώρος, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, είναι περιζήτητος και θα πρέπει -όπωςτόνισε- να συνδεθεί και με κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα, όπως τα Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών. Πιθανολόγησε μάλιστα ότι ίσως θα μπορούσε να φιλοξενηθείστο στάδιο της αρχαίας πόλης μία από τιςόπερες που θα παρουσιαστούν φέτος στοΦεστιβάλ Αθηνών.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Στ.Αναστασόπουλος εξέφρασε ικανοποίησηγια το επίπεδο της συνεργασίας αλλά καιτων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται,ενώ παράλληλα ευχαρίστησε δημόσια -γιατη συμβολή τους στην προσπάθεια του δήμου για περαιτέρω ανάδειξη της ΑρχαίαςΜεσσήνης- τον πρόεδρο του οργανισμού«Διάζωμα» Σταύρο Μπένο και τον αντιπρόεδρο Πέτρο Θέμελη.


πηγή: isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου