17 Απρ 2011

Τα smartphones κατακτούν την αγορά των portable video games

Τα σύγχρονα smartphones ενσωματώνουν αξιοζήλευτες τεχνολογίες και στο κοντινό μέλλον μοιάζουν έτοιμα να κατακτήσουν και την αγορά των video games. Η εταιρεία ερευνών Flurry εμφανίζει το 34% των χρηστών να προτιμούν συσκευές με Android και iOS για παίζουν παιχνίδια έναντι των παραδοσιακών portable κονσολών, όπως τα Nintendo DS και Sony PSP.
Gaming for android ios market share

Η παραγωγή smartphones που συνδυάζουν τις κλασικές ιδιότητες τους με δυνατότητες αναπαραγωγής πλούσιων γραφικών, φαίνεται να αντικαθιστά ως προς τη χρήση τις παραδοσιακές φορητές κονσόλες, με συσκευές όπως το Sony Ericsson XPERIA Play να έχουν ακριβώς αυτό το στόχο. Σε ευρύτερο πλαίσιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες δυνατότητες του iPad 2 στον τομέα των γραφικών, το οποίο σε συνδυασμό με την δυνατότητα μεταφοράς του σήματος του μέσω HDMI το καθιστά ως μια καλή λύση gaming λύση.
Στην έρευνα της Flurry για το 2010 το ποσοστό που κατακτούν στην αγορά των video games οι συσκευές που ενσωματώνουν Android ή iOS φτάνει στο 34% ή αλλιώς στο ένα τρίτο. Η ροπή της αγοράς φαίνεται ξεκάθαρα μάλιστα, αν αναλογιστούμε ότι το ίδιο ποσοστό για το 2009 έφτανε μόλις στο 19%.
Αν τα νούμερα ήταν τέτοια για τη χρονιά που μας πέρασε, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί σε τι ποσοστά θα φτάσουν οι φετινές συσκευές, οι οποίες εκτός από καλύτερα χαρακτηριστικά, αναμένεται να λάβουν μεγαλύτερη υποστήριξη από τους κατασκευαστές παιχνιδιών, που έχουν πλέον κατανοήσει ότι το παιχνίδι παίζεται σε νέο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου