13 Απρ 2011

Κλείνει σε έξι μήνες το ΚΕΔΒ Καλαμάτας


imagesCAYPDPFY.jpg
Κλείνει σε έξι μήνες το ΚΕΔΒ Καλαμάτας, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης ΝΕΤ, βασιζόμενο σε πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Κι αυτό, παρά τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις τόσο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του υφυπουργού Παν. Μπεγλίτη όσο και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Φραγκούλη προς τους βουλευτές (οι οποίοι όφειλαν μέσα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί, να μην είναι τόσο εύπιστοι) και τους φορείς της Μεσσηνίας, περί του αντιθέτου. 
Το γεγονός του κλεισίματος του στρατοπέδου επιβεβαιώνει αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Θάρρους» στις 3 Απριλίου, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Μπορεί ο υπουργός Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος να ενημέρωνε εγγράφως τη βουλευτίνα Νάντια Γιαννακοπούλου στις 15 Φεβρουαρίου ότι “σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το ΓΕΣ/ΔΕΚΠ το 2008 με θέμα ‘Σκοπιμότητα λειτουργίας υφιστάμενων ΚΕΝ – ΕΚΕ, όλων των Όπλων και Σωμάτων’, το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα προβλέπεται να διατηρηθεί.
Στο πλαίσιο της μελέτης για τη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων για τα έτη 2011 – 2025, που είναι σε εξέλιξη και στην οποία προβλέπεται η μείωση των ΚΕΝ – ΕΚΕ, το ΚΕΔΒ έχει ενταχθεί στην κατηγορία αυτών που θα παραμείνουν στα λειτουργούντα, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα μετεγκατάστασής του”, αλλά αρκούσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, στις αρχές της εβδομάδας, για να ανατρέψει αυτή την απάντηση.
Την ίδια ώρα στρατιωτικοί που υπηρετούν στο ΚΕΔΒ ετοιμάζουν τις αποσκευές τους, αφού τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν αν επιθυμούν μετάθεση σε στρατόπεδα της ηπειρωτικής ή της νησιωτικής Ελλάδας».


πηγή: isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου