4 Μαρ 2011

Kυπαρισσιακός Κόλπος: Έρχονται επενδυτές από το Κατάρ;


Μια επένδυση μεγατόνων, που φιλοδοξεί να αλλάξει τη γεωπολιτική θέση της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής, θα εξελιχθεί μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών για την αγορά οικοπέδων, προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα με τη βούλα μεγάλων ξένων επενδυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτή την εποχή κτηματομεσιτικό γραφείο έλαβε εντολή από ελληνική επενδυτική εταιρεία να πετύχει συναίνεση
των ιδιοκτητών γης στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, για την αγορά οικοπέδων με κίνητρα που θα ζήλευαν κάτοικοι ανεπτυγμένων περιοχών του κόσμου.
Αναλυτικά, η ελληνική εταιρεία, που συνεργάζεται με μεγαλοεπενδυτές από το Κατάρ- θυμόμαστε το ενδιαφέρον για μεγάλες τέτοιες επενδύσεις στη χώρα μας- βολιδοσκοπεί την περιοχή, ώστε να αγοραστούν οικόπεδα που εκτείνονται από του Καρτελά φτάνοντας μέχρι το Σεργιάνι, ώστε να προχωρήσει στο μεγαλεπήβολο σχέδιο δημιουργίας μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης, η οποία θεωρητικά θα έχει μεγαλύτερο εύρος από εκείνο της ΠΟΤΑ, καθιστώντας ανταγωνιστικό τον τόπο μας στον τουριστικό τομέα, καθώς οι ξένοι επενδυτές γνωρίζουν ότι, πρώτον, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για υποδομές μεγάλου εύρους προστατεύοντας το περιβάλλον. Δεύτερον, ότι υπάρχει θάλασσα και ήλιος, καθώς σκοπεύουν να δημιουργήσουν μαρίνα, μεγάλα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Τρίτον, ότι η περιοχή έχει άμεση επαφή με τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους από την Αθήνα και, τέταρτον, ότι αποτελεί ορμητήριο για όλους τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους.
Όπως μας αποκάλυψε ο συμπατριώτης μας κτηματομεσίτης, η επένδυση είναι γνωστή τόσο στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, όπως στο γραφείο του κ. Παμπούκη, όσο και στο χώρο των επενδυτών από το εξωτερικό.
Μάλιστα, όσοι ιδιοκτήτες οικιών επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο τους, η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί σκοπεύει, αφού αγοράσει τα οικόπεδα με σπίτια, να κατασκευάσει κατοικίες αρμονικά δεμένες με το περιβάλλον και με σύγχρονες ανέσεις, οι οποίες μπορούν να αποδοθούν στους κατόχους τους έναντι μικρού τιμήματος. Ήδη, όπως μάθαμε, έχουν υπογράψει για δέσμευση των οικοπέδων αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, καθώς ενδιαφέρονται άμεσα για την τουριστική αξιοποίησή της. Το σχέδιο αφορά στη δέσμευση σε πρώτη φάση περίπου 110 οικοπέδων και, από ό,τι αποτυπώνεται στο σχετικό χάρτη που εξασφαλίσαμε, αφορά παραλία έκτασης 3 χιλιομέτρων. Να σημειώσουμε ότι η επένδυση πρέπει να προχωρήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς η υλοποίηση του τρέχοντος εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο fast track, καθώς έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία σε επίπεδο γραφειοκρατίας.

ΠΗΓH: KYPARISSIANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου