3 Μαρ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 3 ΜΑΡΤΙΟΥ  2011
                          
 Πραγματοποιήθηκαν στις 2  Μαρτίου 2011 οι εκλογές για την ανάδειξη  Κοσμήτορα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κοσμήτορας της Σχολής εξελέγη η κυρία Ευρυδίκη  Αντζουλάτου-Ρετσίλα,
Καθηγήτρια Διαπολιτι-σμικών  Σπουδών, του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, με ποσοστό ψήφων 60.70 %, ενώ ο συνυποψήφιός της κύριος Γεώργιος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Φιλολογικού Τμήματος, έλαβε ποσοστό ψήφων 39,30 %. Με την εκλογή Κοσμήτορα, ολοκληρώνεται η διοικητική δομή της Σχολής Καλαμάτας.
     Η κ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα, σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία, εθνολογία, μουσειολογία και πολιτισμική διαχείριση στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Υπήρξε επί πολλά έτη Επιμελήτρια στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΥΠΠΟ), και προσέφερε  σεμιναριακή διδασκαλία θεμάτων λαϊκής τέχνης και μουσειολογίας σε προπτυχιακούς φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε αρχικά  Καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια εξελέγη Καθηγήτρια στη Σχολή Καλαμάτας.  Έχει οργανώσει μουσεία, εκθέσεις και μουσειακά μορφωτικά προγράμματα και έχει διδάξει, εκτός από την Ελλάδα, στην Ιταλία, ΗΠΑ και Αυστραλία. Έργα της : Τα στέφανα του γάμου στη νεώτερη Ελλάδα, Αθήνα 1999. Μνήμης Τεκμήρια, Αθήνα 2004. Πολιτιστικά και Μουσειολογικά Σύμμεικτα, Αθήνα 2005.  Σώμα και Μνήμη, Αθήνα 2009, κ.ά. Πολλά άρθρα και μελετήματά της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου, συλλογικούς τόμους και  πρακτικά συνεδρίων, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών σωματείων και εταιρειών.


                                                            (Από τη Γραμματεία )
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου