26 Φεβ 2011

Κατάστημα του ομίλου Zara στην Καλαμάτα


Image

Μπορεί η οικονομική κρίση να βάζει καθημερινά σχεδόν λουκέτο σε δεκάδες επιχειρήσεις και να «απειλεί» άλλες τόσες στην Καλαμάτα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί και μια «χρυσή ευκαιρία»
για κάποιες άλλες να επεκτείνουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες. Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Θ» εν καιρώ, ένα νέο κατάστημα της αλυσίδας ένδυσης Zara, που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Inditex, αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αριστομένους, στο κτήριο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν ο όμιλος καλλυντικών «Βαρνακιώτης».
Ήδη οι εργασίες διαμόρφωσης του ισόγειου του κτηρίου έχουν ξεκινήσει και σ’ αυτό εργάζονται αυτή τη στιγμή δεκάδες εργάτες, οι οποίοι έχουν έρθει από την Ισπανία στη μεγάλη τους πλειοψηφία.
Έτσι, η κάθοδος στην Καλαμάτα της εταιρείας Inditex, στον όμιλο της οποίας ανήκει η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Zara, Zara Home, μαζί με άλλα γνωστά σήματα, όπως Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius και Bershka, δεν είναι πια στα χαρτιά, αλλά γεγονός. Σε πρώτη φάση, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αναπτύχθηκε η αλυσίδα ένδυσης Bershka.
Στο μεταξύ, ανάλογες προθέσεις, για είσοδο στην αγορά της Καλαμάτας, έχουν εκφράσει και άλλες εταιρείες. Διερευνούν, δε, την αγορά είτε στο χώρο των διατηρητέων είτε σε καινούργια κτήρια.
Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η είσοδος μιας ακόμη εταιρείας στην αγορά της πόλης θα φέρει σημαντικές αλλαγές, τόσο στις καταναλωτικές συνήθειες των Καλαματιανών όσο και στα μερίδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για δεκαετίες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και οι οποίες τα τελευταία χρόνια μειώνονται μέρα με τη μέρα, στερώντας από τους τοπικούς λιανεμπόρους του χώρου ένα σημαντικό κομμάτι της πελατείας και του τζίρου τους.
Επιπλέον, με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που θα καταλήγουν στην Καλαμάτα, κυρίως του εθνικού δρόμου Κορίνθου – Τρίπολης, πρόκειται να γίνουν αλλαγές ευρύτερης κλίμακας στην αγορά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

πηγή: εφ. ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου