13 Φεβ 2011

Αιχμάλωτο της γραφειοκρατίας σχολείο-κόσμημα στην Καλαμάτα

Οι εκπρόσωποι του Ειδικού Εργαστηρίου έθεσαν και οικονομικά το ζήτημα, τονίζοντας ότι εάν το σχολείο λειτουργούσε στην καινούργια του στέγη θα εξοικονομούσε 8.000 ευρώ τον χρόνο από τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών. Το έργο έχει κοστίσει περί το 1.500


Αγανακτισμένοι είναι οι εκπρόσωποι του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Καλαμάτα, καθώς το υπερσύγχρονο κτίριο που είναι έτοιμο εδώ και έναν χρόνο, παραμένει κλειδωμένο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο παλιό, που είναι ανεπαρκές και ακατάλληλο.
Την ίδια στιγμή, το Ειδικό Εργαστήριο πληρώνει υψηλά ενοίκια στο Επιμελητήριο για την παραμονή του στη Σχολή Παπαφλέσσα, όταν μάλιστα θα μπορούσε να εξοικονομεί επιπλέον χρήματα από τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών στη στέγη του.
Τη διαμαρτυρία τους για όλα αυτά εξέφρασαν, από τον χώρο του νέου κτιρίου, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, ο διευθυντής του εργαστηρίου Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ειδικού Εργαστηρίου Καλαμάτας Αθηνά Σπανού και άλλοι.
Οπως ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, το μόνο που μένει για να ξεκινήσει η λειτουργία του κτιρίου είναι να συνδεθεί με τη ΔΕΗ. Αυτό δεν έχει γίνει, διότι οφείλονται χρήματα στον εργολάβο, ο οποίος αρνείται να κάνει τη σύνδεση.
Η κ. Οικονομάκου μίλησε για εμπαιγμό και υπενθύμισε ότι είχε επισκεφθεί πέρσι το Ειδικό Εργαστήριο με τον νομάρχη και τον δήμαρχο, οπότε είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι περί το Πάσχα όλα θα ήταν έτοιμα. Τελικά, παρατήρησε, έρχεται και δεύτερο Πάσχα αλλά ακόμη το Ειδικό Εργαστήριο είναι κλειστό!
Τη λύπη της για το γεγονός ότι ένα τόσο σπουδαίο έργο δεν αποδίδεται στα παιδιά, τα οποία λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους θα αισθάνονταν σε αυτόν τον χώρο πολύ πιο όμορφα, εξέφρασε και η κυρία Σπανού.
Επίσης, οι εκπρόσωποι του Ειδικού Εργαστηρίου έθεσαν και οικονομικά το ζήτημα, τονίζοντας ότι εάν το σχολείο λειτουργούσε στην καινούργια του στέγη θα εξοικονομούσε 8.000 ευρώ τον χρόνο από τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών. Το έργο έχει κοστίσει περί το 1.500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου