18 Φεβ 2011

Υπόγειο πάρκινγκ στην Καλαμάτα


Κλείνει διαδικαστικά το θέμα, συμφώνησαν σε όλα Δήμος και "Ελλάκτωρ" 

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Θ» των προηγούμενων ημερών υπήρξε χθες από τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με τη συμφωνία Δήμου Καλαμάτας και εταιρείας «Ελλάκτωρ» για την κατασκευή του υπόγειου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων στο ύψος του Διοικητηρίου.
Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος, μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας για τη διαπραγμάτευση με την εταιρεία, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πλήρης συμφωνία των δύο πλευρών. Ήδη η απόφαση έχει καθαρογραφεί και τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος νομιμότητας. Στη συνέχεια θα σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κι αν δεν υπάρξουν προβλήματα, θα υπογραφεί το τελικό κείμενο, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Όπως εκτιμάται, η έναρξη των εργασιών θα πρέπει να υπολογίζεται στο τέλος περίπου της άνοιξης. 
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, η τροποποίηση της σύμβασης είναι συμφέρουσα για το Δήμο Καλαμάτας, εφόσον έρχονται οριστικά στην κατοχή του οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης του Νέδοντα, ενώ ο υπόγειος σταθμός θα είναι έτοιμος στο συντομότερο δυνατό διάστημα, από τη στιγμή που τα μηχανήματα της εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή για την κατασκευή του εθνικού δρόμου και του περιμετρικού δακτυλίου της Καλαμάτας.
Επιπλέον, όπως συμφωνήθηκε, η εταιρεία θα αναλάβει την ανάπλαση ενός μεγάλου κομματιού στην Αριστομένους, από το ύψος του κτηρίου όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, περίπου, μέχρι την οδό Μακεδονίας.
Βάσει του σχεδίου που έχει εγκριθεί, ο υπόγειος σταθμός προβλέπεται να έχει δύο εισόδους - εξόδους (από μία στην οδό Ξενοφώντος και μία στην οδό Μακεδονίας), και θα εξυπηρετείται από την επιφάνεια μέσω 4 κλιμακοστασίων - ασανσέρ
.

πηγή: εφ. ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου