22 Φεβ 2011

3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας


Ανοίγει την Παρασκευή στην Καλαμάτα
Το 3o Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Elite. Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 7.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, όπου θα συμμετάσχει και ο γιατρός καρδιολόγος του Ωνασείου και συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα: «Μουσική και Ιατρική: η βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας».
Ο θεσμός της «Ημερίδας Υγείας Μεσσηνίας» ξεκίνησε το 2009, με πρωτοβουλία του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, της Πανεπιστημιακής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που σήμερα δραστηριοποιείται στο Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
«Από το χρόνο αυτό», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «η Ημερίδα Υγείας αναβαθμίζεται σε Συνέδριο, διότι η ανάγκη προβολής των επιστημονικών εργασιών των συναδέλφων είναι επιτακτική, δίδοντας νέο νόημα και νέες προοπτικές στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη συνεχιζόμενη ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση.  
Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με την παροχή υπηρεσιών υγείας, διότι η οργανωτική και η επιστημονική Επιτροπή έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους θέματα υγείας της καθημερινής πραγματικότητας, που ενδιαφέρουν το γιατρό και το νοσηλευτή της πρώτης γραμμής.  
Φέτος, το Συνέδριο εμπλουτίζεται με το “Κλινικό Φροντιστήριο ΙΙ”, που είναι αφιερωμένο στην “Ορθή Άσκηση της Νοσηλευτικής” και αφορά νοσηλευτές, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το Κλινικό Φροντιστήριο Ι, που είναι αφιερωμένο στις “Λοιμώξεις στο Ενδονοσοκομειακό Περιβάλλον και στην Κοινότητα” και αφορά τόσο ιατρούς όσο και νοσηλευτές».

πηγή: εφ. ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου