28 Φεβ 2011

Το Ιράν βλέπει φαντάσματα στο λογότυπο του «Λονδίνο 2012»


«Κρυφά μηνύματα» στο λογότυπο των... Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ανακάλυψε το Ιράν και εξέφρασε έντονες διαμαρτυρίες προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Το λογότυπο -που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, γραφίστες και "ξερόλες", κακόγουστο- αποτελείται από τέσσερα στυλιζαρισμένα σύμβολα που σχηματίζουν τον αριθμό 2012. Για την Τεχεράνη, όμως, σχηματίζουν τη λέξη ΖΙΟΝ, δηλαδή Σιών.
 "Δυστυχώς, όλοι μας βλέπουμε ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αντιμέτωποι με μια σοβαρή πρόκληση που δημιουργήθηκε από το ρατσιστικό πνεύμα ορισμένων", δήλωσε στην επιστολή του προς τον ισχυρό άνδρα της ΔΟΕ ο πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής του Ιράν Μοχάμαντ Αλιαμπαντί. "Αν η ΔΟΕ δεν πάρει μέτρα για να επιλύσει αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμμετοχή (στους Ολυμπιακούς Αγώνες) αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, που επιμένει σε μια σειρά αρχών και αξιών", πρόσθεσε.
Δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί προχώρησε τώρα σε αυτή την καταγγελία, ενώ το λογότυπο έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου