10 Δεκ 2010

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία


Η δεύτερη συνεδρίαση της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, υπό την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/12/2010, στις 14:00, στη Βουλή (αίθουσα 168).

Στην πρώτη συνεδρίαση , στις 19 Νοεμβρίου, επικράτησε συναινετικό κλίμα  , από την οποία απουσίαζαν το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ.
   - ΝΔ Η τομεάρχης παιδείας της αξιωματικής αντοπολίτευσης  Ελίζα Βόζεμπεργκ είχε δηλώσει  πως η ΝΔ 
  λέει ναί στο διάλογο και θα καταθέσει   συγκεκριμένες προτάσεις ενώ σημείωσε πως θα συμφωνήσει με τις διατάξεις που είναι προς την ορθή κατεύθυνση.
 Παράλληλα επέκρινε το υπ. Παιδείας ότι στην πρόταση υπάρχουν γενικόλογες προτάσεις που περιμένουν την εξειδίκευσή τους από το υπουργείο.
Η κ. Βόζεμπεργκ  διατύπωσε τις επιφυλάξεις της ως προς τις προτάσεις για αυτοδιοίκηση και χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

  -  ΛΑΟΣ: Ο Αδωνις Γεωργιάδης  χαρακτήρισε  εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έγινε στη Διακοματική και διατύπωσε την εκτίμηση πως αν γίνουν οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο δύο πράγματα θα συμβούν: Ή η Α. Διαμαντοπούλου θα γίνει πρωθυπουργός ή δεν θα ξαναεκλεγεί ούτε βουλευτής”.

   - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανακοίνωσε ότι οι Οικολόγοι θα συμμετάσχουν με συγκεκριμένες προτάσεις στο διάλογο.
-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Αντωνίου είπε πως  προσέρχεται στο διάλογο με τις δικές του θέσεις και επιδιώκοντας τη συζήτηση των προτάσεων της κυβέρνησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των άλλων κομμάτων.
πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου