11 Νοε 2010

Ο Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα για τα Θρησκευτικά

Μηνύματα με αποδέκτες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Ιεραρχία έστειλε χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, όπου παραβρέθηκε με αφορμή την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.

«Μας έχουν αναστατώσει όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για την προαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών», είπε. «Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η ΔΙΣ ούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι», πρόσθεσε, καθησυχάζοντας στη συνέχεια τους φοιτητές που του έθεσαν το θέμα ότι η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τον έχει διαβεβαιώσει πως για οποιαδήποτε αλλαγή θα προηγηθεί διάλογος.
Στην Ιεραρχία
Απευθυνόμενος στους φοιτητές και τους καθηγητές της Θεολογικής έστειλε μήνυμα και στους αρχιερείς που τον εμφανίζουν να μη διεκδικεί υπέρ της Εκκλησίας. Οπως είπε ο Ιερώνυμος, «πολλοί επιδιώκουν να μας παρουσιάζουν άφωνους. Ομως αγρυπνούμε και παρακολουθούμε σοβαρά και όπως πρέπει όλα τα θέματα. Η μάχη και ο αγώνας πρέπει να γίνονται συστηματικά και ουσιαστικά, όχι για τον θόρυβο και το φαίνεσθαι, αλλά για το είναι και το αποτέλεσμα». Ο Ιερώνυμος ανέφερε τέλος ότι πρόκειται να προτείνει να γίνουν συναντήσεις μεταξύ των μελών της Ιεραρχίας και των καθηγητών των Θεολογικών Σχολών, Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου