28 Νοε 2010

Πολυτελής θαλαμηγός στην Καλαμάτα

12212kotero.jpgΤο 12ο μεγαλύτερο και 10ο πολυτελέστερο γιοτ παγκοσμίως, ιδιοκτησίας Αυστριακής πολυεκατομμυριούχου, «έδεσε» χθες το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει. Ο λόγος για την πολυτελή θαλαμηγό Carinthia VII , που από χθες έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού από τους Καλαματιανούς.
Όπως μας ενημέρωσε ο τουριστικός πράκτορας Γεώργιος Σπ. Ζερβάκης, η θαλαμηγός έφτασε στην Καλαμάτα από Αίγυπτο και σήμερα θα αναχωρήσει με προορισμό τη Βενετία. Ταξιδεύει χωρίς επιβάτες, μόνο με το πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από 22 άτομα.
Το Carinthia VII έχει μήκος 97 μέτρα, πλάτος 16 και βύθισμα 4,8 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τους 26 κόμβους, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 επιβάτες.
Η θαλαμηγός ανήκει στην 65χρονη Αυστριακή Heidi Horten, η περιουσία της οποίας φτάνει τα 3 δισ. δολάρια και συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες γυναίκες της γης. Η Heidi Horten είχε παντρευτεί το Γερμανό πολυεκατομμυριούχο Helmut Horten, ιδιοκτήτη-ιδρυτή της επώνυμης γερμανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων. Όταν αυτός πέθανε το 1987, κληρονόμησε το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

πηγή: kalamadata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου