7 Ιαν 2013

Πάτρα: Η εταιρεία των φοιτητών με γραφεία στην Silicon Valley και πελάτες την Yahoo και την Nokia!

Η επιχειρηματική ιδέα μιας ομάδας φοιτητών στην Πάτρα οδήγησε εντός ολίγων ετών σε μια εταιρεία μικροηλεκτρονικής που απασχολεί είκοσι εργαζομένους, διατηρεί γραφείο πωλήσεων στη Silicon Valley και έχει ανοίξει έναν δεύτερο κύκλο επένδυσης, εισηγμένο στο Nasdaq. H Antcor μεταξύ άλλων ανέπτυξε το 2009 μια καινοτόμο εφαρμογή για συσκευές που υποστηρίζουν WiFi.
Η ιδιαιτερότητα της τεχνολογίας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του WiFi πρωτοκόλλου υλοποιείται σε λογισμικό (software) αντί σε υλικό (hardware), γεγονός το οποίο φέρνει σπουδαία οικονομικά οφέλη στους κατασκευαστές WiFi chips.
Η επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο των clusters «δεν ενδείκνυται μόνο για το εμβρυϊκό στάδιο», επισημαίνει ο κ. Κώστας Μεϊμέτης. «Οργανώνουμε μεταξύ άλλων από κοινού αποστολές στο εξωτερικό. Οι συνεργάτες μου τώρα βρίσκονται στην Ιαπωνία».
Ετερη εταιρεία start-up, από το Πανεπιστήμιο Πατρών ορμώμενη, ανήκει στο εξελισσόμενο cluster της διαστημικής τεχνολογίας!
Τρεις φίλοι, που μόλις είχαν ολοκληρώσει τα διδακτορικά τους, αποφάσισαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους. Από τη συνεργασία τους προέκυψε ένα λογισμικό που επεξεργάζεται εικόνες από διαφορετικής τεχνολογίας κάμερες (επίγειες και υπέργειες) και αισθητήρες. Η εν λόγω τεχνολογία, που θα τη χρησιμοποιήσουν τα Ηνωμένα Εθνη και η ESA, έχει πολλαπλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή: θα σταθεροποιεί την εικόνα από ερασιτεχνικά βίντεο και θα δίνει τη δυνατότητα συνομιλίας skype από διάφορες συσκευές. «Το cluster υποκαθιστά την απούσα επιχειρηματική αγορά της Ελλάδας», επισημαίνει ο κ. Βασίλης Τσαγκάρης από την Iridalabs, «το Corallia μας έδωσε το έναυσμα για να δικτυωθούμε και κυρίως να ξεπεράσουμε την “παιδική ασθένεια” του ανταγωνισμού».
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι εξεπλάγησαν ευχάριστα το 2008 στο Mobile World Progress στη Βαρκελώνη, όταν αντίκρισαν το περίπτερο μιας ελληνικής εταιρείας gaming, με ευφάνταστα παιχνίδια για κινητό, Iντερνετ και smart tv. Η εταιρεία, που από την ίδρυσή της στράφηκε στις εξαγωγές, γρήγορα έκλεισε συμφωνίες με κολοσσούς του κλάδου, όπως η yahoo και η Νokia, ενώ την ίδια χρονιά η Microsoft την ανακήρυξε μία από τις πιο καινοτόμους εταιρείες στη χώρα μας. «Είχαμε διαπιστώσει το κενό στον χώρο του gaming», περιγράφει ο κ. Ηλίας Πολιτάκης της mobileFX· «παραιτηθήκαμε από τις παλιές μας θέσεις και ξεκινήσαμε μαζί το ταξίδι της δημιουργίας».
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου