26 Ιαν 2011

Αστική ανάπτυξη για 6 δήμους στην Πελοπόννησο με 24 εκατ. ευρώ !!!

Tην έναρξη εφαρμογής του προγράμματος στους Δήμους Aργους, Καλαμάτας, Κορίνθου, Ναυπλίου, Σπάρτης και Τρίπολης, στο πλαίσιο του οποίου θα διατεθούν 24 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών
θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των έξι δήμων και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια κάθε περιοχής, ανακοίνωσε ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Ενδεικτικά ο σχεδιασμός της αστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει υλοποίηση δράσεων σε αστικές περιοχές όπως η δημιουργία και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων/κοινόχρηστων χώρων, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων, η χρήση ήπιων μορφών ενέργειας, η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς εργασίας.
Η ενημέρωση για την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη υπό την προεδρία του κ. Αποστολόπουλου και με τη συμμετοχή των δημάρχων των έξι δήμων που έχουν ενταχθεί σ'Α αυτό.
Ειδικότερα συμμετείχαν: Aργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου