16 Νοε 2010

Δωρεάν εξέταση και χορήγηση μετρητών γλυκόζης

Από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»

Με δωρεάν εξέταση για το κοινό και χορήγηση μετρητών για τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα, το νοσηλευτικό  ίδρυμα « Ερρίκος Ντυνάν» συμμετέχει την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010,  με αφορμή την  Παγκόσμια  Ημέρα  Σακχαρώδη Διαβήτη, στην πανελλαδική εκστρατεία για την πρόληψη, ενημέρωση  και έγκαιρη διάγνωση  της νόσου.


Με πρωτοβουλία του Ενδοκρινολογικού και Διαβητικού Τμήματος του «Ερρίκος Ντυνάν», από τις 08:30 έως τις 13:00, τις δύο επόμενες  ημέρες, θα παρέχεται από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος, δωρεάν ενημέρωση για το κοινό σχετικά με τη νόσο ενώ θα διενεργείται μέτρηση του σακχάρου σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επιπλέον, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και ώρα 11.00 π.μ., και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από το επιστημονικό προσωπικό με θέμα    
«Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή» ανοιχτές στο κοινό.

Παράλληλα σε κάθε περίπτωση που προκύπτει ένδειξη διαβητοπάθειας το νοσοκομείο θα χορηγεί  δωρεάν στον ασθενή συσκευή μέτρησης σακχάρου.
Θα παρέχεται επίσης δωρεάν ενημερωτικό υλικό σε κάθε ενδιαφερόμενο και διατροφικές οδηγίες για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα υπολογίζεται πως οι διαβητικοί αγγίζουν το 1 εκατ ευρώ ενώ η νόσος που επηρεάζει παιδιά και ενήλικες  αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα με βαριές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων αλλά και σημαντική αύξηση στο κόστος παροχής υγείας. \
Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, σήμερα, 250 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και μέχρι το 2025 ο αριθμός των ασθενών  αναμένεται να ξεπεράσει τα 380 εκατομμύρια.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου